Pe bucătăria românească ne-am putut baza întotdeauna atunci când vine vorba de mâncare gustoasă, sățioasă și cu iz de sărbătoare. Unele dintre cele mai impresionante preparate sunt gătite în special în sezonul rece, bogate în arome irezistibile, numai bune de savurat după un drum lung într-o zi geroasă. Sarmale, răcituri, tochitură, un adevărat român le-a încercat pe toate.

Nici un an fără tradiții

Respectarea tradițiilor a fost mereu importantă pentru români, conexiunea cu trecutul și strămoșii păstrându-se în fiecare colț al țării. Astfel, în multe zone din România, o tradiție fără de care anul nu se poate încheia este sacrificarea porcului. Are loc în jurul datei de 20 decembrie, în aerul rece din mijloc de iarnă și este urmată de un adevărat festin, fiecare bucățică fiind pregătită cu migală timp de mai multe ore. Toți participanții sunt serviți cu bucate alese, în timp ce se încălzesc cu un strop din tradiționalele băuturi pregătite în casă.

Pomana porcului este una dintre cele mai gustoase feluri pe care le puteți gusta în această perioadă, un preparat tradițional nelipsit de la orice eveniment important. Se prepară din orice fel de carne de porc, după preferințe, adăugându-se cârnați și șuncă, și deseori un strop de vin pentru o savoare deosebită. Carnea de porc se gătește pe îndelete în propria grăsime, într-un recipient adânc, și se servește fierbinte alături de un asortiment de murături și, bineînțeles, împreună cu nelipsitul pahar de țuică. E timpul să uităm de calorii și de diete și să ne bucurăm de adevărata bucătărie românească. Nu contează dacă ești pe telefon, verificând simona halep live stream, sau dacă tocmai vii de la un concert de colinde, o farfurie generoasă plină de savoare prinde bine oricând.

Restaurantul nostru vă așteaptă cu acest preparat gustos în toiul iernii, dar și în lunile mai călduroase, împreună cu un sortiment de băuturi tradiționale românești. Vă puteți satisface orice poftă de mâncare românească autentică oricând ne treceți pagul. Poftă bună!